dijous, 6 de març del 2008

El joc de la cadireta.

Aquestes eleccions seran recordades, esperem que per darrer cop, per l’exclusió de drets que patiran per enèsima vegada dos col•lectius. Aquests perplexos veuran com, per no fallar a la tradició, es trobaran exclosos del dret a vot; Parlem dels independentistes vascos i dels immigrants. Aquest fet anecdòtic per la gran massa, resulta ésser prou clarificador per mostrar-nos una pinzellada de la democràcia real de la qual gaudim, o sofrim. Una democràcia bipol•litzada en dos partits, dos colors, que s’enfronten alhora en dos debats telivisius, estèrils, on les formes resulten molt més importants que el fons, deixant a la palestra la resta de forces polítiques que formen part de l’anomenat arc parlamentari. Tot un símbol de pluralisme. Ara, a corre-cuita, la Junta Electoral intenta solventar aquest dèficit democràtic programant un debat amb totes les forces que gaudeixen de representació, però això sí, a horaris més propis de la coneguda pel•lícula del canal plus dels divendres.

Deixant de banda tot això, Blanes més que mai serà present en aquestes eleccions en tres fronts ben diferents. D’una banda, ja ho podem avançar, tindrem il•lustre senadora.Per altra banda, dos diputats que semblen destinats a pugnar per la poltrona, amb el permís d’un tercer diputat socialista i el rebuf de ciutadans. Per últim, l’alcalde blanenc també acudirà a la cita, però aquest com a tercer en discòrdia, diem-ho clar, “de florero”.


Tot apunta que, la gran incògnita de la nit serà veure si Joan Puig perd la cadireta i la famosa “pensión de retiro” del Congrés, a favor de la incombustible Alícia Sánchez Camacho que ha jugat un bon paper en la campanya, mantenint les formes en tot moment i aïllant-se de qualsevol manifestació incendiaria. Es nota que surt de l’IES Sa Palomera i coneix de primera mà amb quina llengua es parla i es donen la gran majoria de classes. Per cert, molt bona la decisió d’evitar a tota costa el frec a frec amb en Joan... I caldrà veure quin paper juguen els electors d’esquerra de la gran puixança, que cremats fins a la medul•la amb el rumb que ha emprés el partit, fa temps que esperen venjança.



Només dos factors poden aïllar algun dels nostres il•lustres de la cadireta i deixar-los amb un pam de nas. El primer, és el paper que pot jugar l’últim convidat a la festa, Ciutadans. Aquests poden decantar la balança a favor d’esquerra, sí, sí d’esquerra. Com? Doncs, amb la fuga de vots que podria patir el PP, i que resultaran descaradament insuficients pels nous vinguts. Així, Ciutadans en aquestes eleccions pot fer bona aquella dita que l’enemic del meu enemic és el meu amic. Esquerra n’és conscient...El segon factor pot ser l’acollida del “vot útil” per part del PSC. Aquests no s’han cansat de incolcar-nos que és blanc o negre, o el que és el mateix, vermell o blau, i sinó hi anem, ells tornen. Jugant amb la por i en funció de la participació, no podem descartar que aconseguissin un tercer diputat.

Per altra banda, la Pepa ja s’està estudiant els horaris del pont aeri a fi de compaginar els dos càrrecs que ocuparà. Tant ella, com l’històric De Puig tenen cadira assegurada al Senat. La seva lluita era entrar a les llistes, només recordar que la elecció de la Pepa enfront d’una jove candidata va aixecar força polseguera en algunes demarcacions, però la sang no ha arribat al riu i tot sembla que acabarà amb un brindis de champagne d’en Sarkouzi.

Diumenge ho sabrem, el nostre estimat alcalde, espectador de luxe de la comparsa des de primera línia de mar ja ens ho explicarà. Per acabar, pregunta al vent. Per què dilluns ningú parlarà de l’abstensió o els vots en blanc?

Nosaltres sí que ho farem. Potser no serà ni el dilluns, ni dimarts, però potser dijous sí.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

És vergonyós que insinuis que en Puig es presenta amb l'únic objectiu de aquesta pension retiro que anuncies,, si per una cosa destaca en puig, és per la seva feina incansable i lluita pel seus ideals, desprès podriem entrar amb les seves formes, però ara bè, tornar a posar-te amb que lúnic interes d'en puig és la pension retiro, diu molt poc de la teva coneixença d'ell com a persona.

però vaja si tu ho creus, jo crec que t'equivoques. i t'haig de dir que amb en puig i tinc moltes diferències. Amb aquestes insinuacions tant sols fas que embrutir la imatge de la política, que per desgràcia ja està força deteriorada, sovint per comentaris sense fonaments com els teus.

Sap greu perquè sovint molts dels teus escrits els trobo totalment encertats


una abraçada

Anònim ha dit...

Amb tots els seus defectes, que en té, és molt millor en Puig que l'Alícia. A Madrid, ella hi farà tanta feina per Blanes com un maniquí electe per Guadalajara.

Anònim ha dit...

aquests d'esquerra teniu la pell fina eh! un bloc obert, rigurós i amb un tó sarcàstic del tot encertat com aquest i aneu plorant si en puig això si en puig allò...

Diguem-ho clar en Puig tindrà la pensió o no si surt electe? tothom sap que si, res mes a discutir...

Ai, ai, veieu fantasmes allà on no hi han


salut

Quim ha dit...

M'agradaria veure si en Puig, un cop aconseguida la segona legislatura al congrés; es presentaria per a una tercera..

En tot cas, des del meu punt de vista, pels que som independentistes votar a ERC no és votar la independència. En tot cas serà votar un partit nacionalista, això sí, que procurarà més bé o més malament pels interessos de Catalunya. L'únic partit que es presenta a la demarcació de Girona amb claríssima vocació independentista és el Partit Republicà Català; els quals parlen d'independència durant tot l'any, no tan sols els 15 dies abans de cada elecció (com fa ERC).

Salut i independència,

Anònim ha dit...

el que mes m'ha agradat: Trias floreru!

la veritat es q ho sembla. Els de ciu es van afanyar a posar trias cap a dalt per contrarestar l'efecte pepa.

Anònim ha dit...

a veure si algun dia parles dels que fam mal a blanes.
gent com en puig ens han permès salvar el delta i pinya de rosa i gent com en marigó ens portan al desastre.
Ni marigo ni alicia
Puig no tinc cap dubte

talcomraja ha dit...

Resultats:

PSC/OE : 50,89 %
CIU: 19,64 %
PP: 15,17 %
Esquerra: 6,04 %
ICV-EUIA: 4,5 %
Blanc: 1,42 %
Altres......

http://ruyra.blanes.net/eleccions%2Dgen2008/eleccion.asp

El temps ha posat cadascú al seu lloc, i els comentaris, agraïts per cert, que em van dedicar alguns, han caigut pel seu propi pes.

Així ho veia, això ho vaig explicar, i els resultats parlen per si mateix: Sense autocrítica no es va enlloc.

Per cert, Girona continua sent terra sense PP.


Salutacions

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola.
Els d’ERC no és que tinguem la pell fina.
El que passa és que no ens agrada que es facin afirmacions gratuïtes sense cap fonament, com s’ha fet en aquest escrit.
El fet que en Joan s’hagi presentat per segon cop, per a ser diputat, no vol dir en cap cas, que l’únic objectiu d’en Joan Puig, sigui la pensió.
La política, té molt mal nom últimament. A vegades s’ho ha guanyat a pols, però també és cert, que es fan comentaris a tort i a dret sense fonaments, que encara ho empitjoren més.
Cal recordar, que tothom és innocent fins que es demostri el contrari, fins i tot, els polítics.
No podem entrar en aquest espiral, afirmant que tothom que vol ser diputat durant 7 anys, només ho fa per la seva butxaca.
Sincerament, és una afirmació, que per molt certa que pugui ser en alguns casos, és del tot gratuïta.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos

Anònim ha dit...

Puig, quiés en Puig?