diumenge, 6 de gener del 2008

Sords i beneits, que no beneïts.

La mar de fons, aquell temporal conegut com a les tres maries, ens ha cardat com a mínim una temporada turística enlaire. Clar i català. Aquesta mar que es caracteritza per aparèixer després d’una bona ressaca de temporal en dies anteriors, i que ve ajudada per la inèrcia de vents llunyants que provoquen que les onades es propaguin més enllà d’on arriba el vent, creant així unes onades llargues i arrodonides fent desaparèixer les més petites, donant la mar una imatge d’organització que resulta envejós.

Jo encara no he entès com uns tenen la calerada per posar sorra i sorra davant de la dessaladora, i altres ministeris i/o conselleries no tenen ni un duro per fer obres necessàries de prevenció. El preu de tot això, sembla que ja l’hem pagat.
Per protegir el conegut tren del maresme, Renfe fa uns anys va col·locar pedres i pedres en tot el litoral per protegir les vies dels temporals. Maquinària a tot drap i remena que remenaràs durant un parell de mesos van aconseguir aixecar uns murs de pedres que recordaven el vell i conegut mur de Berlín. Lleig de collons, amb pedra no autòctona del país, però que ha complert a la perfecció amb la seva missió, protegir les vies.


Jo donava per perduda la batalla amb la sorra, però mai la del passeig. Per què ni el Minesterio, ni la Conselleria, ni la Diputació, ni el Consell, ni la regidoria han estat capaços de coordinar unes mesures d’urgència després de l’avís que ens va donar els temporals de fa un parell de mesos?
Per què tenim mig passeig, com a mínim, amb un bon mur de pedres que ens protegeix el passeig, i una altra part deixada a la mà de Déu? Als blanencs, hotelers, restauradors, treballadors que depenen del turisme, els hi importa un rave que sigui competència d’uns o altres, els hi resulta aliè i sobrant que una part del passeig sigui espanyola, i l’altra catalana. Aquests només volien que aquells que mouen els fils en els despatxos, moguessin el cul i s’espavilessin a trobar, com a mínim, una solució provisional. Ja han fet tard, per variar. I sort que algú a l’estiu ja va recollir un bon grapat de signatures, que sinó...

I mentrestant el nostre superhome nedant i nedant, intentant creuar l’estret de Gibraltar fins a tres vegades, enmig d’unes aigües que ens resulten familiars aquests dies a tots els blanencs.
Amb blanes al cor, al pit, o a la cartera, ell ha continuat lluint el tatuatge durant la seva nova proesa, o bestiesa depèn com es miri, en aquests darrers dies. Tot un senyor que pagarà també els plats trencats del consistori blanenc. Una víctima més de la inoperància política blanenca, de la manca de previsió i de la política del maquillatge que fa tants anys que s’ha realitzat a la vila. A veure com acaba el tema, que per cert, secretisme i mutis a la gàbia.

Comencem el 2008 i ja ens quedem sense nedador, sense passeig, sense sorra... i tot això sense arribar encara a la gran terra promesa, la Meca del turisme. Revés i clatellada de les bones. Ens pensem ser els reis del mambo, els descobridors de la coca-cola i resulta que no som més que uns passarells. Potser és cert que durant un temps a Blanes, de la merda em vam fer campanes, però hores d’ara, morts i enterrats com estem, ni turisme de borratxera, ni turisme de fireta.

31 comentaris:

Anònim ha dit...

Tranquilo que todavia estamos vivos....pero aqui en Blanes ya sabes que somos conformistas.....Ahora van a Fitur,jajaja,con fotos de los 80 supongo...
De todas maneras esto ya pasaba en los años 80,me acuerdo de cuando el Horitzó,tenia la terraza donde ahora esta el paseo,habia años que se la llevaba entera,y el agua llegaba a la puerta,no obstante tambien es verdad que habia mucha mas playa que ahora.
La solucion es dificil pero los ciudadanos tenemos que hacer algo,movilizarnos y presionar de alguna manera,de aqui comemos todos,y con el pan no hay que jugar,una manifestación , algo...no se....

Anònim ha dit...

Els nostres mals comencen quan als ciutadans, blanencs o d'on sigui, ens importa "un pito" de qui és la competència o qui són els culpables (que n'hi ha en major o menor grau).

De la ignorància del poble (ignorància sovint per voluntat del propi poble), se n'aprofita el governant, polític o poderós incompetent i/o corrupte.

La situació del Passeig és un símbol, una metàfora de com es troba a dia d'avui Catalunya. I la gent, el poble, indiferent, sumís i passiu, ja fa anys que calla.

PS.: I allò més "divertit" (que no ho és gens), és que el poble encara vota als culpables. Agafa-t'hi fort. Ni com a Kenya (amb tots els respectes per a Kenya).

Anònim ha dit...

Gràcies a xixarelos com el d'aquí dalt es deslegitima la independència.

Pixes fora de test anant i tornant. I ademés demostres que tu tampoc coneixes que de Sa Palomera fins al monument de Ardales pertany al Ministerior, i del monument a la punta, a la Gencat.

Tant la generalitat com el l'estat són culpables

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga, tota la franja costanera és de titularitat i competència de l'Estat, per a les "medalles" i per als desastres.

Segons la llei, no es pot fer res en aquesta franja (zona marítimo-terrestre), si no és amb el permís o vist-i-plau del "gobierno español ("Costas")", amb seu a 650 km. de Blanes (a Madrid), en aquella ciutat a on "aquí no hay playa" (i em fa l'efecte que no tenen ni la més remota idea de què coi és una platja (o el mar), tot i que ja els agrada ser-ne els amos).

No dóno, només, la culpa a "Madrid", que la té i la més grossa.
També dóno la culpa als d'aquí que, per un motiu o altre, consenteixen aquesta situació.

talcomraja ha dit...

Extret del diari de girona

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2901_3_235996__Comarques-LAjuntament-dubta-Generalitat-arregli-passeig-sAbanell-descalat

"Segons va explicar el mateix regidor, el tram de passeig que va des del carrer Mercè Rodoreda fins on estan els càmpings pertany a la Generalitat. Mentre que la resta fins a Sa Palomera ho gestiona la Direcció General de Costes"

No vull posar llenya al foc, però penso que era de rebut que quedés clar això, després que l'anònim ho hagués insinuat.

Per altra banda, "per el que opina sense insultar" ara potser entendrà el meu post, i que tenim un passeig i dos propietaris, que em sembla que no sabia, i que seguramente estava més informat que ell, tot i els consells que útilment volia donar.

salutacions.

Anònim ha dit...

jajaja quina plantofada del talcomraja. Aquests d'erc queden en evidencia dia si dia tambe!!!!!!

Volia donar lliçons de competéncia i una altra vegada an demostrat que son uns incumpetents!

Anònim ha dit...

Una cosa és que l'Estat consenteixi o toleri que alguna administració faci actuacions en zona marítimo-terrestre, però atenent-nos estrictament a la llei, la titularitat de la zona màrítimo-terrestre, que és aquesta franja litoral a primera línia de mar (a on hi ha la sorra de les platges, els penya-segats rocallosos, un munt de passejos marítims, etc)..., la titularitat d'aquesta zona és estrictament de l'Estat.

Si l'Estat consenteix o dóna el seu vist-i-plau a que altres administracions facin actuacions o construeixin passejos marítims "a so-bre de la so-rra"..., mal fet pel qui ho fa, i mal fet sobretot per la negligència del "de més amunt" de no complir amb els deures del qui ho consenteix i permet, que és l'Estat.

Vull recordar que als anys vuitantes (governs, també com ara, del PSOE a la Moncloa), es va posar molt de moda asfaltar passejos marítims a primera línia de mar (en pobles del Maresme n'està ple), a damunt de la sorra de la platja, de manera matussera, com bunyols, alguns fregant el ridícul des d'un punt de vista estètic, per darrera de la via del tren, tot plegat auspiciat o construit, en tot al llarg i ample de les costes de l'Estat espanyol, pels govern de l'Estat d'aquella època.

És molt "bonic" que l'Estat vulgui ser l'amo de Catalunya, i que després l'Estat no es faci responsable d'allò que li és la seva competència a Catalunya (per al bé del territori).

He viatjat per la costa d'Alemanya (cara de la Mar del Nord (a l'oest)i cara de la Màr Bàltica, a l'est), i t'asseguro que allà això no passa, ja que l'Estat alemany es fa RESPONSABLE de les seves competències legals i té una cura pulcra del que s'entén per ordenació del paisatge, usos del sòl, distàncies de construcció respecte a la línia de mar, etc.

Si l'Estat espanyol és incompetent per vigilar o cuidar les costes de Catalunya, que ho traspassi a la Generalitat, amb tots els recursos econòmics necessaris per a fer les actuacions que calen, amb un sistema de finançament per a Catalunya que pugui fer front a totes aquestes grans despeses (en aquí també hi va relacionat el sistema de Concert econòmic).

I la gent de Blanes hauriem de ser molt més conscints d'aquests temes, més exigents, per de reclamar allò que és nostre. Ens falta moltíssim per aprendre.

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola.
Algú sense l’ànim “gratuït” d’esquitxar a ERC amb qualsevol pretext, em pot explicar quina filigrana s’ha produït en alguns comentaris per deslegitimar l’independentisme?
A què ve treure el nom d’ERC de forma negativa? (tenint en compte, que va ser l’únic partit que es va oposar a l’extracció de sorra que a facilitat els esdeveniments que aquí es denuncien)
Siguem realistes. Què la generalitat té les competències de part del passeig? La realitat és què l’amo n’és un. L’estat. O no recordeu que per jugar un partit de futbol, hem de demanar permís? Dons no cal tenir massa imaginació per saber com van les coses en temes més importants.
Per altre banda. La Generalitat té totes les competències en el “seu” tram? Potser sí al sòl, però ... i al mar, que és l’arrel del “problema”? Em temo que l’única competència de la Generalitat sigui la de reconstruir i reconstruir, i tornar a reconstruir i tornem-hi, i així fins que el Ministerio es posi seriosament mans a la feina. No cal llençar els diners.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

sí,sí, així sou els d'esquerra envers de buscar solucions, a tirar pedres, i ara resulta que la gestió del passeig, en part l'està fent el Montilla afagadet de la mà amb en Carod.
quantes voltes que dóna la vida!

Anònim ha dit...

Llegeix la "Ley de Costas" de 1988.
La titularitat de la "franja de dominio público marítimo-terrestre" és de l'Estat, a l'igual que altres zones i competències que l'Estat diu que considera "estratègiques", com són duanes, fronteres, aeroports, etc.

Sàpigues distingir la diferència que hi ha entre "titularitat" (l'amo i màxim responsable)..., i "gestió" (masover, criat o subordinat, a qui es "deleguen funcions" sempre i quan a l'amo li dongui la gana i en el temps que disposi l'amo).

Aquí, en les costes (i com en tants altres aspectes), desgraciadament avui per avui, la Generalitat no hi pinta res quan l'Estat no vol..., o, si vols, la Generalitat mai hi té l'última paraula.

En tot cas, si una part de culpa té la Generalitat, és la de no defensar o exigir la independència de Catalunya..., per tal de poder defensar millor als ciutadans de Catalunya..., i per per tal de poder resoldre el conjunt de problemes que té una societat i que afecten als ciutadans administrats (com per exemple, l'economia que depèn del turisme, que depèn de la costa). Aquesta és la part de culpa que tenen Montilla, Carod i CiU, la de no defensar la independència de Catalunya, la de no defensar el que és nostre.

Malauradament no som un país independent, i el fet és que l'Estat espanyol (zelós i gasiu del que ell interpreta que és "el seu pati", "el seu corral") es reserva massa àmbits de poder, com per exemple aquest de les "Costes".

I si no, llegeix l'article 132 punt 2 de la Constitució espanyola i m'entendras.

I, si no, respon aquesta pregunta:
¿Què hi han anat a fer a Madrid, en la seva visita al Ministerio de Medio Ambiente, secció de "Costas", amb el conegut viatget que han fet no fa gaire, regidors de Blanes de tots els colors polítcs, de tots els colors polítics?

¿Com és possible que l'Ajuntament de Blanes està reclamant, des de fa anys immemorials, una solució a l'Estat (que no arriba mai, per cert), mentre que no la demana pas a la Generalitat?

Perquè avui per avui, segons la llei, la titularitat de la franja del dominio público marítimo-terrestre és de l'Estat.
La titularitat exclusiva.

Em pregunto qui vol defensar, des de comentaris en aquest bloc, la tradicional matusseria, la "rentada de mans" i la irresponsabilitat de l'actuació del Ministerio de l'Estat en tot aquest afer, en comptes de defensar als blanencs i a Blanes.

Quan vols resoldre un problema, el primer que has de saber fer és: identificar qui n'és el causant i quina n'és l'arrel, d'aquest problema.

Si no, sempre, tota la vida, t'estaras llençant pedres (enormes, que pesen tonelades) a sobre la teva teulada i acabaras enfonsat en les teves pròpies pedres..., i sense sorra.

Anònim ha dit...

Sabes lo que significa gestión por parte de la Generalidad de parte del paseo?

Majete que existen los reglamentos.

Yo quiero que mi pueblo tenga un paseo digno, y su gente pueda vivir de esto, nada más.

Ya puedes decir que si la constitución que si ley de costas, que pa mi tanto valen unos como otros. O es que ahora te sientes más catalán por tener una agencia tributaria propia? Ahora ciego estás pagando a dos administraciones, a dos chupando del bote, y el burru catalán, contento. Lo que hay que ver.

Anònim ha dit...

Coneixem què és exactament "gestió".
El que no coneixem és si algú sap diferenciar allò que és "gestió" d'una infrastructura per delegació, del que és "titularitat".

Per això mateix que paguem doble els catalans, la millor manera d'evitar duplicar esforços, impostos duplicats i "rentades de mans administratives", seria simplificar les administracions i traspassar totes aquestes competències i sistema de finançament a la Generalitat, en vista del desastre a què ens està portant la realitat actual, passada i recent de la titularitat de l'Estat, on es decideixen coses a més de 600 km., i a on els importa un bledo que la gent de Blanes pugui menjar o no del turisme, que es pugui guanyar la vida o no, la propera temporada turística i les següents.

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Els d’ERC busquem solucions, envers de tirar pedres sense argumentar, com fa algun anònim per aquí.
Per altre banda, ja t’han explicat, i molt bé, la diferencia entre “gestió” i “titularitat”.
I el que no farà ERC és paralitzar un país, pel passeig de mar de Blanes.
Ens agradi o no, ERC ha de treballar amb la resta de formacions polítiques, ja sigui amb els regionalistes del PSC (PSOE), o amb els autonomistes de CiU. Tant si fa uns o els altres. Els dos miren en direcció a Espanya.
La solució, sigui quina sigui, l’hem de prendre des de Catalunya, ja que és evident que des d’Espanya no la prenen.
L’actual pacte amb el Sr. Montilla, serveix per influir, però finalment, el que decideix és el PSC-PSOE.
ERC no té cap influencia ni a les costes, ni a les aigües jurisdiccionals, i per tant només pot denunciar, que és el que fa i va fer en aquest cas, la impossibilitat de gestionar res sinó es tenen competències plenes i finançament. Finançament que és la clau de tot, i actualment patim gràcies al Sr. Zapatero i al Sr. Mas.
Així dons, només ens resta confiar en que l’amo (Espanya) un dia decideixi ser benvolent, i solucionar el problema.
Per últim, la dependència d’Espanya, a més del perjudici econòmic, social i cultural que ens porta, també procura una excusa perfecte per tapar negligències. Ajuda’ns a eliminar la possibilitat de excusar-se amb la negligència espanyola, i aconseguim la independència, i així ningú es podrà amagar sota la faldilla de l’administració estatal.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

La gestion del paseo es compartida....el paseo,solo eso.
ahora bien costas ya ha dicho la suya,por que suya es la playa,no lo olvideis.
Los campings deberan retroceder 50 mts,yo por lo menos les haria retroceder 100.los restaurantes del paseo.....concesiones a dedo,y baratas,se han acabado,y eso tiene que ser ya,porque si no ,ni un granito de arena este verano,eso es lo que hay,y yo lo veo correcto,ya hace un año que los restaurantes tenian que estar fuera,ese fue el trato,pero como todos sabeis en el pais de la pandereta ,el dinero suena amigos.
Da igual los partidos politicos,da igual de izquierdas o de derechas,lo unico que importa de una vez es que Madrid se acuerde del destrozo que hizo en su dia,ir a Malgrat,zona Fabricas....toda esa arena es nuestra.....

Anònim ha dit...

Està clar que la titularitat de costes per part de Madrid, al cap d'anys, ens ha portat al desastre.

Em pregunto què caram ha de passar perquè el poble de Blanes i de Catalunya reaccioni davant tant despropòsit colonial, presa de pèl, negligència, corrupció i tercermundisme imperial.

En un país normal, civilitzat, els promotors, governants i responsables de la construcció del Passeig de Mar sobre la sorra (sobre la sorra de la platja!!) ja estarien a la banqueta dels acusats en un judici, com a mínim per malversació de cabals públics.

Però és clar, ara parlem de l'Estat espanyol (o Espanya en altres paraules).
I Espanya és tan different d'Europa, que cada cop s'assembla més al tercer món.

Quant més callem els blanencs, més s'hi pujaran a sobre, a coll-i-be, més ens la fotran pel sac, els Morlán, el subdelegado del gobierno, el subsecretario i el ministro.
Quant que costa a segons qui associar-se, participar, colze a colze junt amb els altres veïns, oi?, quina "mandra".

Doncs com diuen en castellà, "cuando las barbas del vecino veas afeitar, pon las tuyas a remojar".
O els blanencs reaccionem, i ens mobilitzem, o algun dia ho lamentarem de debò i ens enfonsarem (el Passeig ja ha començat a enfonsar-se).

talcomraja ha dit...

Comencen els treballs per reparar el passeig de S´Abanell de Blanes abans que el Govern ho aprovi. Van per feina.

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2929_3_240687__COMARQUES-Comencen-treballs-reparar-passeig-SAbanell-Blanes-abans-Govern-aprovi

Anònim ha dit...

¿Quin "govern" Tal-comraja?

¿El de la Generalitat (que tu i el regidor Lillo (PP) heu anomenat?,

¿O bé el de l'Estat?, (que l'Estat és el màxim responsable de la caòtica situació actual i qui té el deure i la obligació d'arreglar-ho, ja que legalment la titularitat i propietat de la zona marítimo-terrestre és exclusivament seva).

Anònim ha dit...

Esto es España señores todos catalanes y españolitos chupando del bote y la casa sin barrer.
Yo creo que tan culpable es el que no hace como el que consiente , Madrid Generalitat, mientras tanto todos continuamos pagando impuestos.

Anònim ha dit...

Pues si esto es "Estado español"..., culpable el "dueño español", por no haberse cuidado, a su debido tiempo desde décadas ha, de las costas de por aquí.

El que quiere ser dueño o propietario de algo, se tiene que hacer responsable de ello, pa lo bueno y pa lo malo, y debe de asumirlo con toditas la consecuencias (desde el primer momento, desde siempre, y no acordarse de Santa Bárbara sólo cuando truena y hay tormenta, y cuando la calamidad ya se ha consumado).

Y si no lo sabe o puede asumir, por ignorancia, incompetencia, falta de interés o desidia..., pues que nos de la independencia.

Ya lleva usted razón, ya... y mira que llevan tiempo y tiempo siendo dueños los de siempre (desde 1939 por lo menos), allí a lo lejos, en el Consejo de Ministros...


PD: Por cierto, a propósito y hablando de los reyes de Roma (que por la puerta asoman)..., dice que la partida económica deberá aprobarla el Consejo de Ministros. ¿Por qué será?

talcomraja ha dit...

Estimat anònim. Evidentment que conec la llei de costes, i segurament molt millor que tu...Però el que vull remarcar són les diferències que tenim en el passeig. Per què tenim un tros de passeig, fins a l'alçada del pavelló on tenim pedres de grans dimensions que protegeixen el passeig dels temporals i que impedeix que el passeig es descalci, i la resta de passeig que està de la mà de Dèu? A més, recorda que recentment l’ACA va realitzar extraccions de sorra.

L’estat té la titularitat de tot el passeig, posa els calers i en cedeix una part a la Generalitat perquè pugui gestionar la seva part, i resulta que la part de la Generalitat està en pitjor estat i resulta més vulnerable als temporals. Per què ?
Si apliquem la lògica, dos gestors per un passeig, mala peça al teler. Sembla que teniem d’alimentar peixos i no sabien com.

Del debat del passeig buscar-li connotacions independentistes em resulta del tot subrealista, si som coneixedors de tots els fets des de la creació d’aquest. I posar-me al mateix sac d’en Celestino, doncs m’ho agafo com un compliment, perquè com diu un vell amic els sentiments es porten al cor, a l’interior de cadascú, i no pas a la cartera. Jo ni visc, ni viuré dels sentiments i molt menys del joc polític. Malauradament molts, potser tu també, viviu única i exclusivament de la política, i això és l’autèntic càncer del nostre sistema.

Salut

Anònim ha dit...

S´Abanell digan lo que digan tiene que retroceder,y bastante.
Creo que lo que van hacer ahora no servira de mucho,y el destrozo ecologico sacando otra vez arena del delta,lo acabaremos pagando.
Blanes es mas de lo mismo,da igual quien este al frente,da igual las siglas,da igual todo,lo que ha pasado ahora se veia venir,cuantas veces hemos visto las mismas fotos?
Esto siempre ha pasado en Blanes,con paseo y sin paseo,lo que pasa es que ahora no hay arena,hay hormigon encima de una playa.

Anònim ha dit...

tens tota la raó. La solució natural seria tirar a terra tots els edificis que hi han a primera línea, peró entre hotels, campings i particulars i les indemnitzacions no hi haurà valentia de ferho.

Anònim ha dit...

Benvolgut Tal-comraja, sóc l'anònim que t'havia interpel·lat.

Celebro que reconeguis -per fi!- que la titularitat de tot, és a dir, de tot el Passeig, és del Ministeri espanyol, ja que el Passeig es troba ubicat en zona marítimo-terrestre.

Et dones per al·ludit quan afirmes que t'he posat al mateix sac que Lillo.
Jo simplement he fet referència a que tant tu com Lillo heu esmentat a la Generalitat.

¿És veritat o és mentida que tant tu com Lillo heu esmentat a la Generalitat, per anar a demanar a la Generalitat que arregli una part del Passeig i aboqui una quanta milionada de quartos?

(que servidor afirma que la Generalitat mai no l'arreglarà mentre no en sigui titular, ja que aquestes "gestions per delegació" que esmenteu són de joguina).

Això que acabo de re-escriure no és ficar-te en el mateix sac que Lillo. Si t'hi has donat per al·ludit, traient la conclusió o interpretació que has tret, això ja és cosa teva, aquí ni entro ni surto. Les teves raons tindras per donar-te per al·ludit.

Fas algunes suposicions o pre-judicis (sense conèixer-me, i per tant sense saber-ho) sobre la meva persona, quan escrius textualment:

"Malauradament molts, potser tu també, viviu única i exclusivament de la política, i això és l’autèntic càncer del nostre sistema".

Jo et responc: em pots dir on vaig a cobrar el sou de cada mes, per viure exclusivament de la política??

Una reflexió: ¿creus impossible que hi pugui haver gent que tingui idees, criteris formats a nivell personal, que tingui opinions pròpies, sense "viure exlusivament de la política"??

Vull dir: ¿creus que totes les persones que tenim idees respecte a la col·lectivitat, a la societat, a la política, al medi ambient, al "fer poble", als afers públics del que ens envolta, és perquè necessàriament estem vivint exclusivament de la política?

Si creus que això va així, em sembla que vas un pèl equivocat.

T'haig de dir rotundament que, encara que jo no visqui de la política i no cobri ni un duro de la política, tinc dret a tenir les meves pròpies idees polítiques i criteris personals, en qualsevol camp, i ni tu ni cap altra persona sou ningú per insinuar aquest "cancer" (paraula textual teva) que esmentes en la meva persona, entesos?

Si seguissim per la mateixa regla de tres, que vincular les destrosses del Passeig amb l'independentisme és "surrealista" com afirmes, hom podria arribar a la conclusió que vincular el dèficit fiscal que poses en la portada del teu bloc amb l'independentisme, o la llengua, o la millora de la qualitat de vida dels catalans, o el mateix independentisme..., amb l'independentisme... és "surrealista".

L'independentisme per a unes persones són sentiments, Tal-comraja, però per a unes altres persones, és la traducció i el desig d'un futur millor en les assumptes pràctics i quotidians, de cada dia, els més generals, com Renfe, els peatges i l'espoli econòmic, i els més locals com la nefasta i vella, antiga gestió de les costes per part de l'Estat espanyol, sí de l'Estat espanyol.

Anònim ha dit...

Se dice reino de España, no estat espanyol.

Anònim ha dit...

Un exemple de com les competències de veritat, les competències de debò, l'Estat no les vol traspassar.

(Aquí cal subratllar: "les de debò").

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2695396

Anònim ha dit...

NOTA PER A LA PREMSA.

Un 50% de la militància del PDB, entre els quals hi ha 9 persones de les quals estaven en l'última llista electoral, decideixen abandonar el partit al no voler dimitir els dos regidors (Anselm Ramos i Fernando Gómez) que són la imatge del partit.

Fa dos mesos el partit els va donar suport i un vot de confiança però segueixen demostrant no estar a l'altura dels seus càrrecs polítics.

Una vegada acabada la cavalcada de reis, entenem que era el moment d'afrontar la situació interna actual del partit, desprès de 6 mesos de govern, un sector important del partit se sent enganyat i manipulat, no hem d'oblidar que el PDB tenia una línia molt definida amb la que ens vam comprometre durant la campanya electoral, els fruits de la qual van ser l'esforç de tots, i no s'ha respectat.

Des de l'inici es va especificar que el partit i la revista PROA no eren la mateixa cosa, a pesar de tenir punts coincidents.

És innegable que en el partit hi ha dues línies totalment oposades, que entenem s'han generat arran de la dolenta gestió de qui ens representen, perdent-se els valors inicials que representaven al PDB i adquirint molts dels quals criticàvem:

1 . Aquest sector o escissió del partit, demana disculpes (en la part que li correspon) a totes aquelles persones, familiars, amics o coneguts que han confiat en nosaltres, igual que a entitats, premsa, o partits polítics que hagin pogut sentir-se ofesos per les formes i la falta de respecte que han estat tractats per qui representen al partit.

2 . Les 1.117 persones que vam votar al PDB crèiem en els valors democràtics de transparència, canvi, integritat, diàleg, honestedat, consens, etc.… Aquesta era la nostra manera de ser diferents, i en el seu lloc, ens hem trobat amb una situació dictatorial que ens ha fet sentir utilitzats, enganyats, i no identificats davant una majoria de les actuacions dels nostres dirigents

3 . La imatge del partit (representada pels seus dos regidors), amb les seves actuacions han aconseguit en 6 mesos de govern, la pèrdua de credibilitat i de confiança d'un percentatge molt important dels nostres votants i militants. A més del rebuig de la resta de la població, amb les seves actuacions lamentables.




4 . Els qui representen al PDB (encara que en realitat en lloc de denominar-se PDB hauria de denominar-se PDA), estan molt més pròxims a CIU que a les bases del partit, oblidant-se que és un partit assembleari, i que són aquestes bases qui els han permès estar on estan.

5 . De seguir en aquesta línia el PDB, no té cap futur, ni suport popular, i sens dubte l'únic gran beneficiat és CIU atès que ens utilitzen per “para-cops” en tots els punts conflictius, ja que ni tan sols se li exigeix que compleixi amb els pactes que li van dur a obtenir l'alcaldia. I quan hi ha una mica bo de les regidurías que controlem, ha de ser l'alcalde qui ho exposi davant la premsa, beneficiant-se políticament. Ha saber si de mutu acord.

6 . Les més de 1.100 persones que van votar al programa del PDB, i tot el teixit social de la nostra població no es mereixen aquest tracte. I per això, els qui realment crèiem en un partit independent de Blanes i per a Blanes, hem decidit marxar
al no sentir-nos identificats amb aquesta manera d'actuar (escàndol Víctor Bassols, Revisions mèdiques, David Meca, Basquet Blanes, AAVV, Twirling, Canaris, barrakes, etc. etc.

7 . Lamentem també la falta de transparència i la falta d'informació a la població i al propi partit.

8 . Tampoc ha interessat crear una estructura de partit operativa. Durant aquest període de la legislatura, ens hem anat adonat que no era un partit democràtic, ni assembleari, com crèiem inicialment. I cada vegada més, ha estat un partit propietat en exclusiva d'una persona que ha actuat a la seva manera.

9 . Entenem que s'ha estat utilitzant a la militància només per a la feina bruta, aprofitant-se de la seva bona voluntat, i utilitzant acusacions falses sistemàticament, aquests Senyors a dia d'avui solament estan representant a un reduït grup de persones que en la seva majoria els donen suport per interessos personals directes, indirectes, o per temes familiars.

10 . Per tot això, davant la negativa actual de dimitir els màxims responsables d'aquesta situació i veient que el PDA esta defensant els valors que sempre havia criticat el projecte del PDB, per ètica ens anem del partit. Ja esta bastant bruta la política perquè l'embrutin encara més.

Blanes 11/01/08.
Signat en el seu nom Un 50% de la militància del partit

Anònim ha dit...

Traspàs complet de la gestió de costes


Seu de la Demarcació de Costes
La Comissió Bilateral tanca acords en gestió del litoral, immigració i inspecció de treball però no arriba a cap acord sobre Renfe

La Generalitat serà l'Administració competent en totes les polítiques d'ordenació, protecció i gestió del litoral català segons s'ha acordat a la quarta reunió de la Comissió bilateral Estat-Generalitat. Això suposarà que totes les autoritzacions d'usos al litoral les donarà el Govern català. La transferència entrarà en vigor un mes després de l'aprovació pel Consell de Ministres.

Segons l'Estatut de Catalunya aprovat el juliol de 2006, la Generalitat té les següents competències exclusives:

L'aprovació de plans territorials que ordenin i regulin l'ús del litoral i de les platges.

La gestió dels títols d'ocupació i ús del domini públic marítimo-terrestre, especialment de les autoritzacions i concessions.

La regulació i gestió del règim econòmic d'aquest domini públic costaner.

La planificació i execució de les obres en el litoral que no es considerin d'interès general.

L'execució de les obres d'interès general en la costa catalana, d'acord amb l'administració de l'Estat.

Aquesta competència exclusiva implica també que la Generalitat pot aprovar lleis i decrets en matèria de costes i litoral.

Per a desenvolupar el conjunt dels traspassos s'ha acordat un volum molt important de recursos humans i materials per desenvolupar amb eficàcia totes aquestes noves competències. Els recursos humans i materials que s'incorporen al traspàs es poden avaluar amb el 50% dels recursos que fins ara destinava l'Estat a Catalunya, a més de la cessió de la seu de la demarcació de Barcelona de 1800 m2 al Port Olímpic de Barcelona que s'incorporarà a la Generalitat per al desenvolupament de les noves competències.

En la quarta reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat també s'han tancat acords en immigració, inspecció de treball i gestió del litoral però no s'ha arribat a cap acord sobre Renfe.



http://www10.gencat.net/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2008/80110gestidecostesiordenacidellitoral.jsp

Anònim ha dit...

Avui he vist L´espigó S´Abanell,perquè platja ja no tenim,ni tindrem mai,tinc vergonya senyors,vergonya perquè potser els blanencs en contes d´anar a passejar i veure tot l´espectacle i criticar als partits polítics,podríem haver sortit al carrer i protestar,un BASTA YA,l´especulació sobre si el passeig te que recolar,si la sorra que van treure,si el delta del Tordera......el mal ja esta fet,i fa temps.Ara toca lluitar pel que es nostre,per allò que ens varem treure,volem que torni,ser tots mes conscients que tenim que viure també de cara al riu,no solament a la platja,que treure sorra del delta serà altre cagadeta mes....Senyors polítics tenim un problema,pot ser un dels mes grans que hem patit a la nostra Vila,vostès son responsables,dona igual el color ,el partit,l´únic que importa es Blanes i els blanencs,vostès no se que pensen però crec que per una vegada tots tenim que estar units,i no mirar a qui li toca pagar,potser farem números pel Nadal de l´any vinent......Senyors ja esta be,menys política barata ,menys discussions al ple,perquè el poble sortira al carrer,i tant que sortira......i després segur que tothom es posarà a treballar,quina pena fas Blanes......

Anònim ha dit...

¿Doncs a què espera el poble de Blanes a sortir al carrer? No seria mala idea.

Respecte al comentari del 14-1-2008 a la 1.25 PM.
¿En això et bases, per parlar de gestió i Generalitat? No li busquis més peus al gat, no et compliquis argumentalment ja que, com correctament diu l'enllaç que hi has posat, la gestió de les CONCESSIONS de les GUINGUETES i poc més per a la Generalitat encara no ha entrat en vigor. Encara no ha entrat en vigor. No té res a veure amb un passeig que va ser construit els anys '80.
No val la pena entossudir-se en una petitesa.

Rellegeix-te altre cop el que has penjat, i veuras com hi consta:


"La transferència entrarà en vigor un mes després de l'aprovació pel Consell de Ministres".


L'acord de la reunió que has citat va ser la setmana passada.
I.... "entrarà en vigor", és en temps futur, no és pas en temps passat.

Per cert, és amb l'Estat qui està negociant l'Ajuntament des de fa anys i panys, i ara és L'Estat, efectivament, l'Estat, qui ha començat les obres..., perquè és l'Estat, qui en té l'obligació.

L'Estat no regala RES. I si, per fi, fa alguna cosa (tot i que no sé si és massa tard), és perquè sap que té moooooolta obligació. Recorda que, com bé tens a la portada d'aquest teu bloc amb el dèficit fiscal, l'Estat no regala duros a 4 pessetes.

Espero que em llegeixis, Tal-comraja... que no t'enfadis, i que tractis amb respecte als teus lectors, ja que, quan algú s'equivoca, ho reconeix, i no passa res.... Perquè, tan amics.....

Salutacions, desconegut company.

Lauri ha dit...

Fa uns dies que vaig veure en directe el desastre del passeig, no m'esperava ni de bon tros el que vaig veure. No m'ho podia creure....

Estic orgullosa de ser blanenca tot i que fa anys que ja no visc al meu estimat poble. La sensació que tinc es que per a nosaltres els blanencs, ja és una cosa normal que pasa cada any, i que d'una manera o altre algú posarà un parxe per pasar la temporada d'estiu i l'any que ve ja veurem que pasa....

Potser ja seria hora que reflexionesim sobre el tema i fesim alguna cosa de profit.

Salutacions !

talcomraja ha dit...

El temps posa a tothom al seu lloc...

La Generalitat preveu portar sorra a la platja de s´Abanell a l´alçada dels càmpings a Els Pins

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (Dptop)de la Generalitat està ultimant una valoració econòmica de l'actuació d'urgència que ha de servir per reparar el passeig de s'Abanell a l'alçada dels càmpings, al Barri dels Pins. Un tram del que la Generalitat té competències i, per tant, no és el Ministeri de Medi Ambient qui s'ha d'encarregar de millorar l'estat del passeig. Si fa uns dies es sabia que el que s'havia de fer d'urgència és arranjar el passeig i treure les runes, ara el Dptop assegura que també hi portaran sorra per tal de regenerar la platja, que se n'ha quedat sense després de les últimes llevantades.
Cal recordar que el mal estat del passeig en aquesta zona ja ha estat denunciat en nombroses ocasions pels hotelers i càmpings de l'àrea. Així doncs, en aquests moments Generalitat i Ajuntament estan fent la valoració del cost que representarà, però segons el Dptop es farà de forma ràpida per tal de tenir la zona enllestida abans de la temporada d'estiu.
De tota manera, a llarg termini es preveu una actuació per solucionar definitivament la problemàtica del passeig de s'Abanell, que inclourà un acord entre les tres administracions: Ajuntament, Ministeri de Medi Ambient i Generalitat.
D'altra banda, encara aquests dies es poden veure treballs de condicionament del passeig per part de la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient.
Solució definitiva per a s'Abanell
El senador de l'Entesa Catalana de Progrés per Esquerra Republicana Miquel Bofill va demanar ahir al Govern central quina previsió té per trobar una solució definitiva i sostenible per mantenir la platja de s'abanell. Per altra banda, el senador va instar també per escrit el Govern central a detallar els costos que han tingut els treballs de reposició de sorra que s'han fet durant aquest any a la platja.

www.diaridegirona.cat