dimecres, 6 de febrer del 2008

Els números canten

432.000 € . Aquesta és la xifra, gens despreciable, d’euros, que mai ningú sabrà a quina causa han servit. Cobrats nominativament mitjançant les sigles del partit, i amagats sota el passamuntanyes, els partits blanencs es repartiran aquesta morterada de calers en la present legislatura.

Els ciutadans de peu ens preguntem, indignats, pel destí de tots aquests diners. Des d’aquell stand d’atenció al ciutadà, amb la línia mal resseguida, totesperant impacients el nostre torn, per sentir la cançoneta de sempre d’aquell funcionari que s’ha aixecat amb el peu esquerra, que encara et mancael certificat vint-i-ú barra tres-cents, per assolir tots els requisits d’aquella beca, ajut o subvenció que ens resulta tant necessària per anartrempejant. Aaaaaah!.

A nosaltres, els ciutadans de peu, ens revisen fins i tot les pigues persentenciar-nos sobre la idoneïtat de l’ajuda. Si gràcies a Déu, o a l’atzar, vas aconseguir complimentar tota les dades necessàries, vas aportar la documentació en el temps escaient, i molt important, a la fotografia sorties somrient i amb un pin d’un partit polític, segurament podràs cantar línia, volia dir bingo. Però compte, et faran un seguiment per conèixer la destinació de tots els diners que vas rebre, fins a l’últim ral.



En canvi, nosaltres, els hi firmem, mensualment, xecsen blanc! Tingui, cobri, i corri! 1.500 € per vostès, multiplicat per sis. Si seguim amb enteniment, l’agenda d’actes blanencs, ens adonarem que són molt poques les ocasions en que els partits polítics apareixen com a organitzadors d’actes, xerrades o col·loquis.
Dels 1.103 € mensuals que cobraven fins ara, passaran als 1.500 €, pel sol fet de tenir un representant dins del consistori. Això, ni amb un "cavallino rampante” .Potser ha arribat l’hora que els ciutadans votem blanc o negre, vermell o groc.
Com a mínim, acabarem amb el joc de la parella de fet, el deles disfresses preelectorals, i rebaixarem costos de producció, quesiguem sincers, ens resulten cars els discursos d’aquests trapelles.
A tot això cal sumar-li els càrrecs de confiança, el sou personal de regidors, el tot poderós secretari, els vices... Ah! I recordem que som un ajuntament que paguem per l’assistència a la junta de govern local. No fos cas, que féssim curts de calers.

La disfunció esquera-dreta són històries del passat, nacionalistes-independentistes elcuento que ens volen inculcar alguns, però la història que mai no canvia, siguin d’esquerres i de debò, o de centre amb la voluntat d’anular el famós 0,7%, tots baixen el cap, cobren, i qui dia passa, any empeny. Què podríem haver fet amb aquests calers? Segurament, no es posaríem d’acord, però també segurament, totes les propostes seria una millor inversió que el forat negre que són els partits polítics.

Cornuts i pagant el beure, la història que mai acaba, tot cantant el “amigos para siempre” sota l’ombra de la parra. Però compte, uns amb corbata i solapa, i els altres amb xapa a la camisa. La política potser resulta ser tot això, per sort, el pensament polític, de moment, no.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Després diran que no tenen diners i que estan més pelats que el cul d'un mico.

Podríem haver enquitranat, millorar les places públiques, adquirir més publicacions a les biblioteques, injectar més diners al turisme...

Quina vergonya!

Anònim ha dit...

Només cal que mireu aquest informe del SEPBLAC i veureu que els partits polítics apareixen com els més sospitosos d'incaure en corrupció i blanqueig de capitals.

http://www.transparencia.org.es/Informe%20global%20sobre%20la%20CORRUPCI%C3%93N%20EN%20ESPA%C3%91A%202007.pdf

Anònim ha dit...

http://www.transparencia.org.es/Informe%20global%20s
obre%20la%20CORRUPCI%C3%93N%20EN%20ESPA%C3%91A%20200
7.pdf

Anònim ha dit...

A la tercera...
http://www.transparencia.org.es/Informe%20global%20s
obre%20la%20CORRUPCI%C3%93N%20EN%20ESPA%C3%91A
%202007.pdf

Perdoneu....

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola.
Saps que soc un admirador dels teus escrits, sempre fets amb cura.
Però aquest cop, crec que t’has deixat anar massa, entrant en un discurs amb certs tocs populistes.
Tot i així, tens raó en dues coses.
Trobo del tot intolerable l’augment desmesurat del 36%, quant l’IPC català, si no recordo malament, es del 4,3%.
També és intolerable que la “mensualitat” dels partits polítics sigui més alta que el salari mínim interprofessional. No és que hagin de baixar les “mensualitats” als partits polítics. El que ha d’augmentar és el salari mínim interprofessional.
Ara, aquestes mensualitats als partits polítics, són del tot necessàries.
És una llàstima, ja que per escrit, aquest debat el tinc perdut, i caldria tota una sobretaula per parlar sobre tot això.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.