dissabte, 13 d’octubre del 2007

De camí cap a (la) Meca. Capítol 2.

Aquest matí he trobat a la bústia del meu correu - amb sorpresa ho he de dir- la nota de premsa tramesa als mitjans de comunicació durant l'acte de presentació de l'acord de patrocini de Blanes amb David Meca.
El mateix regidor d'esports, Anselm Ramos, m'ha fet arribar una informació - la qual agraeixo - que almenys per mi era totalment desconeguda per la qual cosa he cregut convenient, per coherència amb mi mateix, donar-li el mateix ressò que vaig fer del meu anterior article, on criticava que ningú havia donat les xifres clares sobre el contracte.

Si aquestes xifres són veritablement les reals, coses més rares s'han vist, tant en Joan Puig com en Josep Marigó han quedat retratats. Un i altre van dir xifres dispars, 200.000 € el primer, i 180.000 € el segon. Si els números donats als mitjans són reals, em repeteixo, la xifra total per dos anys de patrocini serien 156.000 €. En aquesta xifra, no sé si s'ha de sumar els 5.200 € + 1.500 € de desplaçament pagats en motiu de la participació de l'esportista a l'edició de la 59ena travessia al port, en tot cas com a màxim 162.700 €.

Ara sols falta que s'aprovin els números, desconec si ja estan aprovats, i esperar que el temps transcorri per adonar-nos d'aquí un temps, si vam fer la inversió del segle, o per contra, cornuts i pagant el beure. El temps dirà.



11 comentaris:

Anònim ha dit...

15000.18000.20000 mes o menys, el que veig desmesurat es pagar qualsevol d'aquestes quantitats a un personatge com en David Meca

que més que res a posat Blanes en la veu del caxondeo periodistic dels mitjans de comunicacio esportius

si s'ha de pagar això a algú, com a minim que sigui algun esportista de veritat i de renom de veritat

Anònim ha dit...

Més o menys? collons parlem de 40.000 € de diferència!!

Anònim ha dit...

Una mica curts de mires potser sí que som tots plegats: ningú s´ha parat a pensar que si es fa una bona campanya amb en Meca, aixó aportarà una quantitat a l´economia de Blanes molt més alta? Qué fàcilment i correcuita que jutgem les coses de vegades....

Anònim ha dit...

Un dels càrrecs de confiança del PDB apareix com a morós en 70 edictes al llarg de 4 anys

El PSC de Blanes es va mostrar contrari des del primer moment a la política de contractació de càrrecs de confiança empresa pel govern de Blanes format per CiU, Partit Democràtic de Blanes (PDB) i PP. Tot i que aquests encara no han estat contractats, segons admet la mateixa formació socialista, ja que encara no s´ha publicat en els diaris oficials la modificació de crèdit que permetrà pagar els seus sous, almenys una de les persones que hi ha previst contractar per encapçalar l´àrea d´Esports de Blanes, Víctor Bassols, és considerada poc apta pels socialistes blanencs. Des de 2003, Bassols ha acumulat un total de 70 citacions en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) en qualitat de morós.
Els impagaments responen a multes de trànsit imposades per la policia local de Blanes i a l´Impost de Béns Immobles (IBI). El PSC assegura que el deute total que Bassols té a l´Ajuntament ascendeix a gairebé 3.000 euros. De fet, el passat cinc d´octubre el BOP va publicar un edicte de notificació de diligències de constrenyiment -o sigui, el pas que desemboca en un embargament de comptes- per no haver abonat dos deutes de 92 euros cadascun i un altre de 30,05 euros, presumiblement corresponents a sancions d´aparcament. Ahir no va ser possible contactar amb Bassols o els regidors del PDB per tal de preguntar si recentment aquest deute ha estat eixugat.
El govern municipal de Blanes va aprovar una modificació de crèdit en el ple del mes de juliol destinada a habilitar partides econòmiques per la incorporació de tres càrrecs de confiança a les àrees d´Alcaldia, Urbanisme i Esports. Des del principi d´aquest mandat, segons denuncia el PSC, membres de la candidatura del PDB han intervingut en diversos departaments «fent ostentació de ser càrrecs de confiança». Entre aquests casos hi ha el mateix Bassols a l´àrea d´Esports, Eduard Vila a Mitjans de Comunicació o Arturo Layron a l´àrea de Fires i Festes. Els tres anomenats van prendre part a la llista electoral del PDB en tercera, setena i vuitena posició, respectivament.
El PSC ha demanat i denunciat reiteradament de manera verbal i per escrit a l´alcalde de Blanes Josep Trias (CiU) que aquestes persones no poden estar en els llocs de comandament del personal ni poden accedir a les dades dels ciutadans ja que no tenen cap lligam contractual amb l´Ajuntament ni amb cap de les empreses públiques municipals, segons va fer públic ahir la formació socialista. Malgrat tot, segons el PSC la presència d´aquestes persones a les oficines municipals «és constant i continuada: responen al telèfon com a persones de confiança política, participen en actes protocolaris, reparteixen honors i distincions, donen ordres i assisteixen - a càrrec dels impostos de tots els ciutadans- a reunions i esdeveniments oficials».
El PSC qualifica l´actitud de Bassols d´«incívica» i insta que «ara que ha deixat de ser un desconegut pagui el que deu a l´Ajuntament i perquè abandoni immediatament les dependències municipals», ja que als edictes Bassols consta com impossible de localitzar. El PSC recrimina també al PDB que els fins fa poc responsables de la publicació de la revista Proa on «tant criticaven els sous i les suposades irregularitats dels qui mamàvem de la mamella siguin persones amb actituds i comportaments manifestament fraudulents, despreciatius envers les normes més elementals de ciutadania i ho facin a la llum del dia i amb total impunitat i cara dura», a la vegada que reclamen que amb el primer sou

Anònim ha dit...

crec que no s'ha de barrejar el tema dels càrrecs de confiança amb Meca. Son dos temes completaments diferents!!!

Anònim ha dit...

Cuando el gobierno socialista nos ha dejado deudas por todos lados solo en FCC (800 millones de Pts)
Marigó, todo vale para no hablar del Vilar, ni de la playa s'Abanell.

Anònim ha dit...

Be, en aquesta quantitat falta sumar-hi l'IVA i el cost del desplaçament de les 7 o 8 persones que van anar a Madrid, no? Llavors ja tindras els 180.000€

La Veu ha dit...

La Veu de Blanes ha actualitzat.

laveudeblanes.blogspot.com

Anònim ha dit...

Aquest en Meca que es dediqui a guanyar medalles olímpiques o potser amb la seva edat ja li convé plantejar-se que vol ser de gran.

En l'hipotètic cas que David Meca fos realment el millor patrocini turístic blanenc qui s'han beneficia?

Senyors Polítics, hotelers , propietaris de gasolineres i restaurants multinacionals paguin-s'ho de la seva butxaca per què els diners dels ciutadans són pels ciutadans.

talcomraja ha dit...

Discrepo totalment del que diu l'Obelix. Indeferentment si fos Meca, o algú altre, d'un bon reclam turístic per Blanes, s'en beneficia la població.
Sobretot, si tenim en compte que el 64% de la població treballa en el sector dels serveis, i per tant depèn de l'ocupació. Restaurants, bars, oci nocturn, hostals, hotels, campings, botigues... són moltes famílies que mengen d'aquí!

Anònim ha dit...

Veritablement se'n beneficiarà una petita minoria del 64% de la població del sector terciari, en el qual la majoria de treballadors son temporers de fora blanes.

Els restaurants, bars d'oci nocturn, botigues sobreviuen tot l'any gràcies als blanencs i no els turistes.