divendres, 7 de setembre del 2007

Joan Puig, punt i final

El que era un secret a veus, s'ha confirmat. Joan Puig, regidor d'esquerra a Blanes, deixarà la política local per dedicar-se exclusivament en el seu altre front obert, el Congrés dels Diputats.
Tot i que en Joan presumiblament encara restarà al capdavant d'esquerra fins el 2011, és "vox populi" que l'objectiu d'en Joan a curt termini té destinació a la T-4 de Barajas.

Repetir, aquest és l'objectiu. En Joan sap que si és escollit com a número 1 d'esquerra per la circumscripció de Girona serà diputat quatre anys més, això no suposa un fet anecdòtic, ens el contrari, pot suposar que en Joan pugui complir els requisits per cobrar la "pensión del retiro", una pensió a la qual tenen dret tots els diputats que han estat com a mínim 7 anys ocupant un escó en el Congrés.

Tot i aquest panorama, no tot són flors i violes. En Joan té de convèncer a la cúpula d'esquerra que ell és el candidat òptim, i ara per ara segurament no ho tindrà gens fàcil. Els últims resultats electorals a Blanes no han fet més que demostrar que en el seu poble no té suport. Pot semblar curiós però els dos representants d'esquerra de Girona al Congrés de Diputats en aquesta legislatura van ser castigats en les seves respectives localitats, mentre "arrasaven" en les altres localitats Gironines. Per a quin motiu?

En Joan tancarà el 2011 una etapa, amb punt i final. Valoracions? de moment juntament amb la l'Alicia Sánchez han sigut els millors polítics de Blanes. Potser són el blanc i el negre, però segurament tenen una cosa tenen en comú, no han sabut mai acabar de quallar un projecte al seu poble. Que els hi ha faltat? potser carisma, aparences...fos el que fos han tingut de marxar de Blanes per ésser reconeguts, i segurament en Joan amb la cua entre cames.


El que era la llista més jove, més innovadora i més il·lusionant del panorama electoral blanenc va fracassar rotundament en les últimes eleccions. Segurament l'error va ésser mantenir el mediàtic Joan Puig "en nòmina", i a més fer-ho com a cap de llista. Les seves maneres de fer no han estat enteses per molta gent, tot i que aquestes mai li han negat la disposició i el treball que fa i ha fet per Blanes. Les seves batalles contra tot un PSC el van condemnar, tot i que amb la bona fe per davant va entrar erràticament en la dinàmica que els seus antics socis volien, la crispació. L'altre defecte que li han trobat molts blanencs i blanenques ha sigut la necessitat de sortir en els mitjans després d'haver fet quelcom de cara a la galeria, però ja se sap, més val donar publicitat a les accions i propostes fetes encara que siguin poques que no pas fer-ne vint-i-cinc i restar en l'anonimat.


Sigui com sigui, en Joan en el Congrés s'hi sent com peix a l'aigua. Enmig de comissions i merders ell sap bellugar-s'hi perfectament per treure de polleguera a uns i altres, i tot producte de la seva gran virtut o potser defecte, dir les coses pel seu nom.


I per molts anys...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

En primer lloc respecto la teva opinió, però crec que cal un matis, l'anunci que el 2011 no encapçalaria la llista d'esquerra ja és va fer fins i tot abans de les eleccions.

I no té res a veure amb si continuó o no a Madrid.

Hi ha un final d'etapa i en aquest cas a Blanes ara toca un canvi.

El que no vol dir a diferencia de l'Alicia, que abandoni la vida municipal, queden moltes coses a fer des d'altres llocc.

www.joanpuig.cat

Anònim ha dit...

Hola.
Trobo que fas una anàlisi força distanciada i fins i tot, acurada, del anunci d’en Joan Puig. Però també trobo que no fas bé, al insinuar que en Joan busca una pensió, que el que vol dir, es que el que busca es viure del “cuentu”.
No tens proves ni indicis d’això. El que fas es desvirtuar la imatge d’en Joan, innecessàriament o gratuïtament.
A part d’això, felicitar-te per l’escrit.

Anònim ha dit...

El que està clara és una cosa, internament en Joan Puig potser sí que ha sabut donar el llistó, però de cara al poble la culpa de la situació actual d'ERC és seva i només seva. No es pot estar cobrant duros a cabals de tot arreu, la gent no ho veu bé.

Felicitats per l'escrit, hem de millorar les faltes.

Anònim ha dit...

Ignoro el perquè es critiqui el fet que Puig cobri, quan tots els polítics cobren.
I Puig cobra allò que està estipulat legalment com tot diputat i regidor electe, no pas per sobre d'això.

Anònim ha dit...

A mi no m'ha semblat pas una crítica per el tema de cobrar, més aviat una reflexió que en Joan marxa i l'objectiu a curt termini

Anònim ha dit...

nanu la vas clavar. NI pensión ni congreso, al paro!