dimecres, 28 de maig de 2008

La lluita silenciada

Algú va dir que l'opi de la societat era el futbol. Que aquest espectacle esdevenia un referent de masses capaç de seduir a tots els sectors, i l'únic capaç de desactivar els vells mecanismes d'identificació i participació dels ciutadans amb la societat.
Així, la vella formula d'admirar i desitjar ser allò que ven, allò que t'insinuen dia i nit, ha acabat per imposar-se, creant ídols-herois del no res, intentant la dominació dels eterns lluitadors socials.

Dintre d'aquest món esquerp, desorganitzat i desolador, cada dia són menys els qui gosen remar en direcció contrària, i menys de forma anònima. Avui, Sebastià Salellas, ha marxat de viatge. No hem perdut un rem, sinó una barca, present ens deixa el seu missatge i la seva lluita.

Molts col·lectius trobarem a faltar aquest gran defensor dels drets humans, dels drets dels immigrants, dels moviments socials alternatius i dels drets nacionals manllevats. Tots els seus sentiments, angoixes i consells seran recordats.
Un defensor anònim, amb un gran ressó i respecte dintre dels moviments socials, i gran silenciat pel gran sistema. S'emporta la barca, però entre tots, construirem el futur per recuperar el somni . La lluita pels drets, encara té camí.

2 comentaris:

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Una gran pèrdua.
Diuen que ningú és imprescindible, i és cert. Però quan es tracta d’un membre del inexistent club dels contracorrent, aquesta frase, perd tot el seu sentit.
Un record molt sentit.

Anònim ha dit...

PRESENTACIÓ CUP BLANES (Candidatura d'Unitat Popular)

Dissabte, dia 14 de juny, Monument a Joaquim Ruyra, 11h.

www.blanes.cup.cat La democràcia participativa